joi, 4 aprilie 2013

Soluții la probleme vechi și noi pasiuni

   Andrei s-a făcut mare! Asta este clar. Ne spune și el asta, de fiecare dată când are un interes să fie mare,  când nu, este în continuare mic, ba chiar "bebe" câteodată.
   De când era chiar bebeluș a avut o pasiune cu masinile. Pasiune la care nu am renunțat. Printre multele probleme pe care le întâmpinăm în această pasiune, cea mai pregnantă și des întâlnită este transportul. Când trebuie să ne mutam din punctul A în punctul B și trebuie, subliniez trebuie să luăm cu noi "toate mașinele". Acest lucru este destul de greu de înfăptuit pentru că mai mult de 3 mașini nu incap, fizic, în mânuțele lui, oricât de "male" ar fi crescut el.
   Într-o zi în care tati a avut trebă în debara, acolo unde este și garajul lui "tecu lu' tati" (skate-ul lui tati) și Andrei a surprins operațiunea și a cerut placa pe care o și primește dacă mă roagă frumos, piticul familiei a găsit soluția transportului "mașinelor":



Acum că am rezolvat această problemă "ca un om mare" ar trebui să pot să mă și încalț ca unul.
Și așa ajungem la partea a doua, noua lui pasiune: să ne fure încălțările, fie ele papuci, "bașcheți", pantofi... în general orice cu care se poate încălța.
Îl amuză foarte tare mai ales pentru că avem și discuții în contradictoriu pe această temă:
"-Șă te cați cu papucii lu' tati Aiec!
- Păi atunci tati cu ce se mai încalță?
- Cu papucii lu' mami!
- Și mami?
- Cu papucii lu' buica!
- Și bunica?
- Cu papucii lu' tati!"
... Și ne învărtim într-un cerc conversațional care durează ceva timp. Într-o dimineață, în schimb, cercul mi-a fost tăiat "de sub picioare". Aceeași acțiune, același discurs...

"-Șă te cați cu papucii lu' tati Aiec!
- Păi atunci tati cu ce se mai încalță?
- Cu papucii lu' mami!
- Și mami?
- Cu ghitusele! (ghetuțele)"
Na! Acuma tati, mai zi ceva! 
Aici aveți ilustrat golanul și "bachecii" lui tati:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu